פחזניות לחג

ג'ינג'י בעלי שיחיה אוהב חידושים
והמצאות, הוא נהנה להפתיע את הקליינטים שלנו במטעמים חדשים, באמת יפה מצידו אבל מי
שעומד ורוקח את המטעמים הללו זו אני ובזמן האחרון תש כוחי.

זה התחיל עם החלווה, עשיתי חלווה מדבש
וטחינה, יצא ממרח טעים מאוד ואומרים שגם בריא. הוא לא הסתפק בכך אלא החליט שצריך
לצפות את הטחינה בשוקולד, תעשי כדורי חלווה ותטבלי אותם בשוקולד פקד עלי.

במקום להגיד לו שיפסיק לבלבל את המוח
נעניתי לאתגר, המסתי שוקולד מריר באמבטיית בן מרין, הקפאתי כדורי חלווה בתבניות
סיליקון שנועדו לייצר כדורי קרח ובזבזתי המון זמן ושוקולד כדי להוכיח שזה לא עובד
ויש לי תמונה שתוכיח את זה.

 

לא אמרתי נואש, החלטתי לאפות פחזניות
מבצק רבוך, למלא אותן בחלוות דבש ולטפטף מלמעלה שוקולד. יומיים תמימים טרחתי ליד
התנור בשיא החום כדי לייצר פחזניות נאות. זה לא הלך, הפחזניות תפחו בתנור אך שקעו
אחרי שהוצאתי אותן, ואם לא די בכך גם לא הצלחתי לשמור על גודל אחיד… חוץ מזה גם היה לי חם ורגלי
כאבו נורא… ולקינוח ג'ינג'י הצליח לשבור איזה ציר בדלת של המכונית שלו
והתיקון יצא יקר מאוד… מפה לשם יצא לי כל החשק להתעסק עם העניין הזה ופתאום
נזכרתי שאני לא אופה ואפילו לא טבחית מוצלחת במיוחד, בעיקר לא בקיץ. 

התלוננתי כל כך הרבה על החום עד שג'ינג'י החליט שעלי לעשות גלידת
דבש, תשמעו ממני, דבש וגלידה לא הולכים יחד טוב, בדקתי וניסיתי, זה לא עובד. וחוץ מזה נורא מתיש להכין גלידה בבית, בעיקר בקיץ, כשחם.

 

אחרי שלושה ימים מתישים במטבח נשברתי,
הודעתי לו שמספיק לי ודי וכפיצוי הרשיתי לו לטפטף שוקולד מומס (צריך להוסיף חמאה
אחרת זה לא עובד טוב) על הפחזניות הפחוסות והאומללות שהפקתי ואת שארית השוקולד
שפכתי על הגלידה הלא כל כך גלידתית שהכנתי.

בין לבין הכנתי גם מקלות בצק עלים עם
קימל ועוגת דבש וקישואים שיצאה נהדר עם גרעיני חמניות ועכשיו אנחנו מוכנים לחגוג
את יום ירושלים ושבועות שממש לא במקרה יצא יחד עם יום ההולדת של לילי.

 


מקלות קימל, אפשר גם עם גבינה

 


עוגת בריאות עם דבש וקישואים וגרעיני חמניות ואפילו קמח מלא

 

ואם כבר מדברים על הילדה המוצלחת שלי,
לפני יומיים היא באה הביתה, לקחה לי את האוטו ונסעה לישיבה בקיבוץ רביד, חזרה עם חברים
שהיו צריכים מקום לעשות בו ישיבה. הצעתי את המטבח שלי וכיבדתי אותם באוכל בשפע ורק
אחרי שהם הסתלקו התברר שלילי שכחה את המפתחות של המכונית שלי בתיק שלה. זה לא היה
קורה אם הייתי מסיעה אותם לצומת אבל התעצלתי ועכשיו אני עם אוטו אבל בלי מפתח, (הרזרבי
לא עובד משום מה) ואני צריכה לחכות עד יום שישי כדי לקבל שוב את המפתח שלי ולזכות
שוב בחופש לנסוע בלי לבקש טובות וטרמפים.

 

וכדי לסיים את פוסט התלונות והטרוניות הזה בטוב אסיים בתמונות של הכלבים שלי שיצאו לטיול אחרי הצהרים ומצאו לשמחתם ממטרות פועלות ושמחו בהן שמחה גדולה וחזרו הביתה רטובים ומרוצים.

 

 

42 תגובות בנושא “פחזניות לחג

  1. מתנצלת, מצטערת, מבקשת סליחה אבל צחקתי לכל אורך הפוסט.
    אפילו הקיטורים שלך חינניים

    תביאי את הכלבים, נעשה להם תספורת , יהיה להם נעים יותר בקיץ. את התולעת שלי אני מספרת פעמיים בקייץ, אחרת היא מתה מחום (תחשבי שאת כל תלאות המבטח היית עוברת עם סוודר עבה עלייך….)

    אהבתי

    1. רק טופי זקוק לתספורת, לבנות יש שער ממש קצר, וכן, אני משתדלת לקטר בחינניות כדי לא לצאת פולניה מציקה 
      הבעיה העיקרית היא שאני טועמת כל הזמן ואני פשוט מתה על שוקולד מריר.

      אהבתי

  2. דווקא נראות בכלל לא רע הפחזניות שלך. ו א’ תמיד אומר שלא חשוב איך זה נראה ממילא בבטן זה מתערבב.
    בכל אופן, אמרו לי שאסור לפתוח את הדלת של התנור בזמן אפיית פחזניות כי אז הן צונחות. אז תנסי שוב בלי להיות סקרנית ולהציץ מה קורה בתנור כל דקה…
    🙂  

    אהבתי

      1. לדעתי צריך לפתוח את הדלת בהדרגתיות. לא בבת אחת אלא חרויץ, ולהגדיל אותו, ועוד קצת. ברור שהתנור צריך להיות מכובה. בעיני, הפחזניות נראות יפות מאד.

        אהבתי

  3. לא יודעת,  הכול נראה טעים,  כולל העוגה עם הקישואים (קישואים?)
    אז אולי את בכל זאת (גם) אופה וטבחית?
    יומולדת שמח לבת.

    אהבתי

    1. אנשים מזדעזעים כשאני מספרת שיש קישואים בעוגה אבל הם נותנים לה עסיסיות ורכות יוצאים מהכלל. כמובן שאני מרסקת אותן בפומפיה קודם, גם לקציצות כדאי להוסיף קישואים מרוסקים.
      אני לא ממש אוהבת לבשל ולאפות אבל אחרי שנים רבות כל כך כעקרת בית למדתי כמה דברים כמעט בלי להרגיש בזה 
      וכן, הכל יצא טעים אם כי לא ממש מדוגם כמו בתוכניות הבישול בטלוויזיה.

      אהבתי

      1. כשהיינו ילדים והיתה ’מסעדה’ בבית הספר הכנו ואכלנו  לפתן מקישואים , והטעם הזכיר תפוחי עץ, כנראה שמחיר תפוחי עץ היו אז יותר יקר .

        אהבתי

  4. תשמעי,כבוד גדול גדול על נסיונות האפיה
    אני כחובב בישול לא מתחבר לאפיה משום סוג עדיין,אבל יכול להיות שזה ישתנה ,הקרוס בישול מתחיל סוף כל סוף ב8 ביוני ולא איכפת לי לנסות גם את הליין הזה

    באסה עם המפתח של ה אוטו,הייתי משתגע מזמן

    אהבתי

    1. זה טיפה מעצבן אבל מאחר ואני לא עובדת יותר האוטו לא ממש נחוץ לי. וזו שיטה נפלאה לחסוך דלק.
      ובאמת שאין הבדל גדול בין בישול לאפייה, אני בטוחה שתצליח להפליא בקורס 

      אהבתי

  5. יום הולדת שמח ללילי!
    ואני כנראה משהו לא בסדר אתי, צופה. אני מסתכל על התמונות וכולי התלהבות. זה נראה כל כך טעים וגם מאוד יפה לעין. 
    והכלבים! חה! איזו שמחה! YEY ממטרות! גם אני רוצה! 

    אהבתי

    1. לצערי לא הצלחתי לצלם את לוקה מתנפלת על ממטרה, מכניעה אותה ושותה ממנה, אבל זה ממש מצחיק.
      והכל באמת ממש טעים אם כי בתחום האסטתי צריך עוד שיפורים 

      אהבתי

  6. דווקא אני זוכרת שבראש השנה האחרון עשינו גם גלידה עם דבש לא היה נורא כל כך
    מה שכן דבש לא הולך טוב עם שוקולד

    לא נורא שהפחזניות לא נראות טוב, העיקר היה טעים?

    אהבתי

  7. כל הכבוד על הרצון לחדש בעסק.  נזכרתי עכשיו שסבי אהב מאוד סוכריות דבש (הכתומות). תמיד היו מצויות בכיסיו.
    אז אולי תכינו סוכריות דבש?
    …חיפוש בגוגל…ומצאתי מתכון לסוכריות דבש על מקל
    <a href=http://www.ptora.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%9C_%D7%9E%D7%A7%D7%9C_%D7%93%D7%91%D7%A9.asphttp://www.ptora.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%9C_%D7%9E%D7%A7%D7%9C_%D7%93%D7%91%D7%A9.asp<br />

    אהבתי

  8. אני מוכנה לאכול  את הפחזניות ולא משנה לי שצנחו/ שינו צורה וכיו"ב

    אגב; ואת ודאי יודעת לאכול פרוסת לחם ועליה טחינה גולמית ודבש -זה מאוד טעים , בריא ולא קשה להכין

    אהבתי

    1. אני יודעת וזה מה שאני אומרת לעצמי כשאני מחסלת עוד ועוד פרוסות לחם, אז מה עם זה המון קלוריות, העיקר שזה בריא 

      אגב, החברים לפלוגה של הבן החייל התאהבו גם הם בחלווה תוצרת בית שלי ואני מספקת להם בשמחה רבה שפע של חלווה, שרק יהיו בריאים.

      אהבתי

  9. עוגת קישואים זה מצוין!!!11 בכלל אני מתה על כל המאפי בריאות האלה.
    וגלידת דבש לא נשמע לי להיט, עם כל הכבוד ךג’ינג’י (ויש כבוד).
    להיות בלי אוטו נשמע לי מעולה, הלוואי והיה לי תירוץ לא לצאת מהבית כמה ימים..

    אהבתי

      1. נכון, לא דורשים הקצפה אם כי גם להקציף זה לא סיפור אם יש לך מערבל חשמלי טוב.
        המתכון נורא פשוט – כוס וחצי קמח, שתי ביצים, קישוא אחד מגורד דק, חצי כוס שמן וכוס סוכר. אפשר להוסיף צימוקים או חמוציות או משהו דומה, ואפשר דבש במקום סוכר וקמח מלא במקום לבן, נחמד להוסיף גם קצת ציפורן ווניל בשביל הטעם.
        אני עושה שלוש בבת אחת ואופה בתבניות חד פעמיות.

        אהבתי

  10. הפחזניות נראות לי דווקא מעולות, וגלידת דבש אני חושבת שאפשר להכין אם מחממים דבש ושמנת, אפשר להוסיף גם חלבון אחד או שניים רק לבחוש כל הזמן כדי שלא יהיה חביתה. אחר כך מקררים את התערובת ומשתמשים במכונת גלידה. לי יש מכונה כזו, עלתה 150 שח, ממליצה עליה בחום (בקור…), אמנם זה קצת התעסקות אבל אין יותר כיף מגלידה טריה ישר מהמכונה. ראיתי שיש מגוון מכונות כאלו במחיר פחות או יותר דומה. אני אפילו לא זוכרת של איזה חברה המכונה שלי, היא אצלי כבר שנים.

    אהבתי

    1. אני חייבת ללכת לחנות לכלי בית ולקנות מכונת גלידה, וגם שקית זילוף כדי שהפחזניות יצאו סימטריות.
      ואם אני אשמין עוד יותר בגלל ההמצאות האלה אני אאשים אותך חגית 

      אהבתי

  11. הפחזניות נראות טעימות ממש! גם זה בסדר שהן לא באותו הגודל, אם אתם מתכננים למכור אפשר לפי קילו… ואז הייתי ממלאת כלי בפחזניות הקטנות… כי קטן זה לא נחשב ואפשר לאכול שניים וזה לא מפריע לדיאטה! 

    זה גם מזכיר לי את הסופגניות שאני מכינה בחנוכה… מוזרות ולא אחידות עם מחושים. האחיין שלי קורא להן "חייזריות". 😉 

    אהבתי

    1. יש לאופים ולטבחים מקצועיים כל מיני פטנטים ומכשירים שעוזרים להם להפיק מטעמים אסתטיים, אני חייבת לקנות כמה מהם כי למרבה הצער אנשים אוכלים גם עם העיניים וזה חשוב.

      אהבתי

  12. השתעשעתי מניסויי הדבש. גם במעבדת מחקר אנחנו חווים הרבה כשלונות עד שמשהו שמצליח מביא לנו תהילה. 
    והתמוות דווקא מעוררות תיאבון. 

    אהבתי

  13. תשמעי, אני בכלל לא אוהבת שוקולד ועדיין הכל היה נראה לי שווה נגיסה
    🙂 חוץ מזה אני מתנצלת מעומק ליבי על כמויות הצחקוק… שעשעת אותי..

    אהבתי

  14. אז סוף סוף התחלתי להתעדכן בפוסטים מתקופה החופשה שלי, ונהניתי מאד מפוסט הקיטורים הזה!
    תקשיבי, זה באמת יצא קצת מוגזם כל האפייה הזאת! אמנם השתלם כי חגגתם יום הולדת ללילי ושבועות ויום ירושלים והכל אבל….רחמנות עלייך, על ברכייך, ועל חום גופך!!!
    מה שרענן בסוף כמובן זה הכלבים המתוקים המשתעשעים בממטרות.
    אבל באמת – אל תקחי על עצמך כל כך הרבה!!!!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s