ג'ינג'י בעלי שיחיה אוהב חידושים
והמצאות, הוא נהנה להפתיע את הקליינטים שלנו במטעמים חדשים, באמת יפה מצידו אבל מי
שעומד ורוקח את המטעמים הללו זו אני ובזמן האחרון תש כוחי.
זה התחיל עם החלווה, עשיתי חלווה מדבש
וטחינה, יצא ממרח טעים מאוד ואומרים שגם בריא. הוא לא הסתפק בכך אלא החליט שצריך
לצפות את הטחינה בשוקולד, תעשי כדורי חלווה ותטבלי אותם בשוקולד פקד עלי.
במקום להגיד לו שיפסיק לבלבל את המוח
נעניתי לאתגר, המסתי שוקולד מריר באמבטיית בן מרין, הקפאתי כדורי חלווה בתבניות
סיליקון שנועדו לייצר כדורי קרח ובזבזתי המון זמן ושוקולד כדי להוכיח שזה לא עובד
ויש לי תמונה שתוכיח את זה.
לא אמרתי נואש, החלטתי לאפות פחזניות
מבצק רבוך, למלא אותן בחלוות דבש ולטפטף מלמעלה שוקולד. יומיים תמימים טרחתי ליד
התנור בשיא החום כדי לייצר פחזניות נאות. זה לא הלך, הפחזניות תפחו בתנור אך שקעו
אחרי שהוצאתי אותן, ואם לא די בכך גם לא הצלחתי לשמור על גודל אחיד… חוץ מזה גם היה לי חם ורגלי
כאבו נורא… ולקינוח ג'ינג'י הצליח לשבור איזה ציר בדלת של המכונית שלו
והתיקון יצא יקר מאוד… מפה לשם יצא לי כל החשק להתעסק עם העניין הזה ופתאום
נזכרתי שאני לא אופה ואפילו לא טבחית מוצלחת במיוחד, בעיקר לא בקיץ.
התלוננתי כל כך הרבה על החום עד שג'ינג'י החליט שעלי לעשות גלידת
דבש, תשמעו ממני, דבש וגלידה לא הולכים יחד טוב, בדקתי וניסיתי, זה לא עובד. וחוץ מזה נורא מתיש להכין גלידה בבית, בעיקר בקיץ, כשחם.
אחרי שלושה ימים מתישים במטבח נשברתי,
הודעתי לו שמספיק לי ודי וכפיצוי הרשיתי לו לטפטף שוקולד מומס (צריך להוסיף חמאה
אחרת זה לא עובד טוב) על הפחזניות הפחוסות והאומללות שהפקתי ואת שארית השוקולד
שפכתי על הגלידה הלא כל כך גלידתית שהכנתי.
בין לבין הכנתי גם מקלות בצק עלים עם
קימל ועוגת דבש וקישואים שיצאה נהדר עם גרעיני חמניות ועכשיו אנחנו מוכנים לחגוג
את יום ירושלים ושבועות שממש לא במקרה יצא יחד עם יום ההולדת של לילי.
מקלות קימל, אפשר גם עם גבינה
עוגת בריאות עם דבש וקישואים וגרעיני חמניות ואפילו קמח מלא
ואם כבר מדברים על הילדה המוצלחת שלי,
לפני יומיים היא באה הביתה, לקחה לי את האוטו ונסעה לישיבה בקיבוץ רביד, חזרה עם חברים
שהיו צריכים מקום לעשות בו ישיבה. הצעתי את המטבח שלי וכיבדתי אותם באוכל בשפע ורק
אחרי שהם הסתלקו התברר שלילי שכחה את המפתחות של המכונית שלי בתיק שלה. זה לא היה
קורה אם הייתי מסיעה אותם לצומת אבל התעצלתי ועכשיו אני עם אוטו אבל בלי מפתח, (הרזרבי
לא עובד משום מה) ואני צריכה לחכות עד יום שישי כדי לקבל שוב את המפתח שלי ולזכות
שוב בחופש לנסוע בלי לבקש טובות וטרמפים.
וכדי לסיים את פוסט התלונות והטרוניות הזה בטוב אסיים בתמונות של הכלבים שלי שיצאו לטיול אחרי הצהרים ומצאו לשמחתם ממטרות פועלות ושמחו בהן שמחה גדולה וחזרו הביתה רטובים ומרוצים.
מתנצלת, מצטערת, מבקשת סליחה אבל צחקתי לכל אורך הפוסט.
אפילו הקיטורים שלך חינניים
תביאי את הכלבים, נעשה להם תספורת , יהיה להם נעים יותר בקיץ. את התולעת שלי אני מספרת פעמיים בקייץ, אחרת היא מתה מחום (תחשבי שאת כל תלאות המבטח היית עוברת עם סוודר עבה עלייך….)
אהבתיאהבתי
רק טופי זקוק לתספורת, לבנות יש שער ממש קצר, וכן, אני משתדלת לקטר בחינניות כדי לא לצאת פולניה מציקה
הבעיה העיקרית היא שאני טועמת כל הזמן ואני פשוט מתה על שוקולד מריר.
אהבתיאהבתי
דווקא נראות בכלל לא רע הפחזניות שלך. ו א’ תמיד אומר שלא חשוב איך זה נראה ממילא בבטן זה מתערבב.
בכל אופן, אמרו לי שאסור לפתוח את הדלת של התנור בזמן אפיית פחזניות כי אז הן צונחות. אז תנסי שוב בלי להיות סקרנית ולהציץ מה קורה בתנור כל דקה…
🙂
אהבתיאהבתי
אני לא פותחת, אבל הרי חייבים להוציא אותן באיזה שלב מהתנור ואז הן צוללות
כנראה שעוד לא מצאתי את הבצק המושלם.
אהבתיאהבתי
לדעתי צריך לפתוח את הדלת בהדרגתיות. לא בבת אחת אלא חרויץ, ולהגדיל אותו, ועוד קצת. ברור שהתנור צריך להיות מכובה. בעיני, הפחזניות נראות יפות מאד.
אהבתיאהבתי
לא יודעת, הכול נראה טעים, כולל העוגה עם הקישואים (קישואים?)
אז אולי את בכל זאת (גם) אופה וטבחית?
יומולדת שמח לבת.
אהבתיאהבתי
אנשים מזדעזעים כשאני מספרת שיש קישואים בעוגה אבל הם נותנים לה עסיסיות ורכות יוצאים מהכלל. כמובן שאני מרסקת אותן בפומפיה קודם, גם לקציצות כדאי להוסיף קישואים מרוסקים.
אני לא ממש אוהבת לבשל ולאפות אבל אחרי שנים רבות כל כך כעקרת בית למדתי כמה דברים כמעט בלי להרגיש בזה
וכן, הכל יצא טעים אם כי לא ממש מדוגם כמו בתוכניות הבישול בטלוויזיה.
אהבתיאהבתי
כשהיינו ילדים והיתה ’מסעדה’ בבית הספר הכנו ואכלנו לפתן מקישואים , והטעם הזכיר תפוחי עץ, כנראה שמחיר תפוחי עץ היו אז יותר יקר .
אהבתיאהבתי
תשמעי,כבוד גדול גדול על נסיונות האפיה
אני כחובב בישול לא מתחבר לאפיה משום סוג עדיין,אבל יכול להיות שזה ישתנה ,הקרוס בישול מתחיל סוף כל סוף ב8 ביוני ולא איכפת לי לנסות גם את הליין הזה
באסה עם המפתח של ה אוטו,הייתי משתגע מזמן
אהבתיאהבתי
זה טיפה מעצבן אבל מאחר ואני לא עובדת יותר האוטו לא ממש נחוץ לי. וזו שיטה נפלאה לחסוך דלק.
ובאמת שאין הבדל גדול בין בישול לאפייה, אני בטוחה שתצליח להפליא בקורס
אהבתיאהבתי
יום הולדת שמח ללילי!
ואני כנראה משהו לא בסדר אתי, צופה. אני מסתכל על התמונות וכולי התלהבות. זה נראה כל כך טעים וגם מאוד יפה לעין.
והכלבים! חה! איזו שמחה! YEY ממטרות! גם אני רוצה!
אהבתיאהבתי
לצערי לא הצלחתי לצלם את לוקה מתנפלת על ממטרה, מכניעה אותה ושותה ממנה, אבל זה ממש מצחיק.
והכל באמת ממש טעים אם כי בתחום האסטתי צריך עוד שיפורים
אהבתיאהבתי
דווקא אני זוכרת שבראש השנה האחרון עשינו גם גלידה עם דבש לא היה נורא כל כך
מה שכן דבש לא הולך טוב עם שוקולד
לא נורא שהפחזניות לא נראות טוב, העיקר היה טעים?
אהבתיאהבתי
אני אשמח לקבל מתכון, הבעייה שדבש מתגבש בקור ונעשה גושי.
הפחזניות יצאו ממש טעימות
אהבתיאהבתי
כל הכבוד על הרצון לחדש בעסק. נזכרתי עכשיו שסבי אהב מאוד סוכריות דבש (הכתומות). תמיד היו מצויות בכיסיו.
אז אולי תכינו סוכריות דבש?
…חיפוש בגוגל…ומצאתי מתכון לסוכריות דבש על מקל
<a href=http://www.ptora.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%9C_%D7%9E%D7%A7%D7%9C_%D7%93%D7%91%D7%A9.asphttp://www.ptora.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%9C_%D7%9E%D7%A7%D7%9C_%D7%93%D7%91%D7%A9.asp<br />
אהבתיאהבתי
חחח. את יכולה למחוק את התגובה הקודמת. לא שמתי לב.
אז מתכון של השף הקונדיטור לירון גרודה.
http://archive.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=3905
אהבתיאהבתי
תודה על הלינק
אהבתיאהבתי
אני מוכנה לאכול את הפחזניות ולא משנה לי שצנחו/ שינו צורה וכיו"ב
אגב; ואת ודאי יודעת לאכול פרוסת לחם ועליה טחינה גולמית ודבש -זה מאוד טעים , בריא ולא קשה להכין
אהבתיאהבתי
אני יודעת וזה מה שאני אומרת לעצמי כשאני מחסלת עוד ועוד פרוסות לחם, אז מה עם זה המון קלוריות, העיקר שזה בריא
אגב, החברים לפלוגה של הבן החייל התאהבו גם הם בחלווה תוצרת בית שלי ואני מספקת להם בשמחה רבה שפע של חלווה, שרק יהיו בריאים.
אהבתיאהבתי
עוגת קישואים זה מצוין!!!11 בכלל אני מתה על כל המאפי בריאות האלה.
וגלידת דבש לא נשמע לי להיט, עם כל הכבוד ךג’ינג’י (ויש כבוד).
להיות בלי אוטו נשמע לי מעולה, הלוואי והיה לי תירוץ לא לצאת מהבית כמה ימים..
אהבתיאהבתי
מאפי בריאות זה אני, אוהבת מאוד להכין אותם בעיקר כי הם דורשים הקצפות ושאר צרות, מערבבים הכל ודוחפים לתנור.
נהדר!
אהבתיאהבתי
התכוונת "לא דורשים הקצפה.. וכו’"
גם אני אוהבת להכין עוגות בחושות.
אפשר מתכון של הקישואים?
אהבתיאהבתי
נכון, לא דורשים הקצפה אם כי גם להקציף זה לא סיפור אם יש לך מערבל חשמלי טוב.
המתכון נורא פשוט – כוס וחצי קמח, שתי ביצים, קישוא אחד מגורד דק, חצי כוס שמן וכוס סוכר. אפשר להוסיף צימוקים או חמוציות או משהו דומה, ואפשר דבש במקום סוכר וקמח מלא במקום לבן, נחמד להוסיף גם קצת ציפורן ווניל בשביל הטעם.
אני עושה שלוש בבת אחת ואופה בתבניות חד פעמיות.
אהבתיאהבתי
הכמות שכתבת זה ל 3 תבניות אינגליש קייק?
אהבתיאהבתי
וואאוואאואואוואו
כמה עבודה. אני מעריצה אותך. קחי קצת אוויר!
אהבתיאהבתי
היום אני נחה ולוקחת אוויר, הגיע הזמן
אהבתיאהבתי
הפחזניות נראות לי דווקא מעולות, וגלידת דבש אני חושבת שאפשר להכין אם מחממים דבש ושמנת, אפשר להוסיף גם חלבון אחד או שניים רק לבחוש כל הזמן כדי שלא יהיה חביתה. אחר כך מקררים את התערובת ומשתמשים במכונת גלידה. לי יש מכונה כזו, עלתה 150 שח, ממליצה עליה בחום (בקור…), אמנם זה קצת התעסקות אבל אין יותר כיף מגלידה טריה ישר מהמכונה. ראיתי שיש מגוון מכונות כאלו במחיר פחות או יותר דומה. אני אפילו לא זוכרת של איזה חברה המכונה שלי, היא אצלי כבר שנים.
אהבתיאהבתי
אני חייבת ללכת לחנות לכלי בית ולקנות מכונת גלידה, וגם שקית זילוף כדי שהפחזניות יצאו סימטריות.
ואם אני אשמין עוד יותר בגלל ההמצאות האלה אני אאשים אותך חגית
אהבתיאהבתי
איזה כשלונות מתוקים…
אהבתיאהבתי
בהחלט מתוקים
אהבתיאהבתי
הפחזניות נראות טעימות ממש! גם זה בסדר שהן לא באותו הגודל, אם אתם מתכננים למכור אפשר לפי קילו… ואז הייתי ממלאת כלי בפחזניות הקטנות… כי קטן זה לא נחשב ואפשר לאכול שניים וזה לא מפריע לדיאטה!
זה גם מזכיר לי את הסופגניות שאני מכינה בחנוכה… מוזרות ולא אחידות עם מחושים. האחיין שלי קורא להן "חייזריות". 😉
אהבתיאהבתי
יש לאופים ולטבחים מקצועיים כל מיני פטנטים ומכשירים שעוזרים להם להפיק מטעמים אסתטיים, אני חייבת לקנות כמה מהם כי למרבה הצער אנשים אוכלים גם עם העיניים וזה חשוב.
אהבתיאהבתי
השתעשעתי מניסויי הדבש. גם במעבדת מחקר אנחנו חווים הרבה כשלונות עד שמשהו שמצליח מביא לנו תהילה.
והתמוות דווקא מעוררות תיאבון.
אהבתיאהבתי
זה מה שאני אומרת לעצמי כל פעם, צריך לנסות שוב ושוב עד שמגיעים לשלמות.
אהבתיאהבתי
תשמעי, אני בכלל לא אוהבת שוקולד ועדיין הכל היה נראה לי שווה נגיסה
🙂 חוץ מזה אני מתנצלת מעומק ליבי על כמויות הצחקוק… שעשעת אותי..
אהבתיאהבתי
לא אוהבת שוקולד ויש לך עוד כוח לצחקק?
אני בשוק
אהבתיאהבתי
יאממי…
אני לא מבינה למה אי אפשר להחזיר לך את המפתח כאן ועכשיו…
אהבתיאהבתי
כי ביתי היקרה חיה בהוד השרון ולהגיע משם לטבעון באוטובוס זה סיפור ארוך ומייגע.
אהבתיאהבתי
מה זה משנה איך הן נראות (והן לא נראות רע בכלל), העיקר שהן יצאו טעימות!
אהבתיאהבתי
הפחזניות סופגניות דווקא נראות טעימות
ואין לי הרבה מה להגיד רק שיהיה מתוק
אהבתיאהבתי
לי נראה דווקא נאד טעים – גם אם נראה 90%…
אהבתיאהבתי
אז סוף סוף התחלתי להתעדכן בפוסטים מתקופה החופשה שלי, ונהניתי מאד מפוסט הקיטורים הזה!
תקשיבי, זה באמת יצא קצת מוגזם כל האפייה הזאת! אמנם השתלם כי חגגתם יום הולדת ללילי ושבועות ויום ירושלים והכל אבל….רחמנות עלייך, על ברכייך, ועל חום גופך!!!
מה שרענן בסוף כמובן זה הכלבים המתוקים המשתעשעים בממטרות.
אבל באמת – אל תקחי על עצמך כל כך הרבה!!!!
אהבתיאהבתי